Initiatiecursus

De inhoud

De initiatiecursus begint met een reeks van 5 lessen waarin u de beginselen van wijn en wijnproeven worden uitgelegd. We gaan dieper in op druivensoorten, aroma’s en het proeven van de wijn. We leggen het verschil uit tussen verschillende wijnstijlen: (niet) hout-gerijpt, fruitig of droog, zoet of droog, filmend of strak enz… We concentreren ons ook op geuren en het trainen van het geurgeheugen aan de hand van aromaflesjes. U zal merken dat deze oefening na 5 lessen al beter gaat. Natuurlijk schetsen we ook kort hoe wijn wordt gemaakt, maken we een korte vlucht door de belangrijkste wijnlanden en introduceren wij u in de mooie, algemene wijnterminologie.

De huidige wijnwereld is zo groot geworden dat het onmogelijk is om alle appellaties, regio’s en wijnwetgevingen in detail te bespreken. U krijgt daarom een syllabus met voldoende uitleg waarnaar wij zullen verwijzen tijdens de cursus. We beginnen eerst met een stukje theorie om ons daarna volledig op het proeven en ruiken te concentreren.

De inhoud van de vijf avonden
1. Wijn leren proeven en beoordelen
2. Van druif tot wijn - het wijnmaken
3. Herkenbaarheid: zin (en onzin) van wat er op een etiket staat
4. Schuimwijnen
5. Wijn en gerechten

Na deze vijf lessen heeft u een beter inzicht in de complexe wijnwereld en weet u welke wijnstijl er bij u past.

Wanneer gaat dit door?

  • NIEUWE REEKS: donderdagreeks: do 12, 19 en 26 september + 3 en 10 oktober

U kan zich ook op de wachtlijst laten zetten. Dan wordt u als eerste verwittigd wanneer we een nieuwe reeks gepland hebben.

Waarin verschilt onze cursus van de meeste andere wijncursussen?

We verschillen in nogal wat zaken:

  • enkel elementaire theorie stoppen we in onze initiatiecursus; zo heeft het in een 'beginnerscursus' geen zin het verschil tussen de appelaties van de Bordeaux en de Bourgogne uit te leggen, daarentegen is het wel noodzakelijk verschillende wijnstijlen te belichten en de cursisten hun (nieuwe) voorkeuren te leren ontdekken
  • onze laatste les is 'wijn en gastronomie' waarbij we echt aan tafel gaan; u krijgt daarbij verschillende kleine gerechtjes voorgeschoteld, waarbij we op zoek gaan naar de juiste match tussen wijn en gerecht.... en dat allemaal inbegrepen in de prijs

Kostprijs

Het lesgeld voor een cursusreeks van 5 weken bedraagt 210 euro per persoon.

De cursus heeft telkens plaats bij Mondovino (op dinsdag, woensdag of donderdag - afhankelijk van de periode) van 19.30 u - 22.30u.
In het cursusgeld is een set van 6 proefglazen inbegrepen. Deze neemt u steeds mee naar huis (en u wast ze bij voorkeur af). Het is handig dat u een keukenhanddoek meebrengt zodat u gemakkelijk uw glazen kan drogen tijdens het spoelen en proeven.

Als extraatje krijgt u na het volgen van onze initiatiecursus een levenslange 5% korting op alle wijnen en schuimwijnen (niet op sterke dranken en aperitieven, andere dan schuimwijnen) bij Mondovino.  Mooi meegenomen, niet?

Inschrijven

Het minimum aantal deelnemers om van start te gaan is 10 personen.
U kan ons telefonisch contacteren op 03 658 20 20 of u kan ook een e-mail sturen naar mondovino.
Gelieve het bedrag na bevestiging van inschrijving over te schrijven op BELFIUS BANK BE24 0689 3201 5938

Jammer genoeg worden we de laatste tijd wel eens geconfronteerd met last-minute-annulaties. Dit is bijzonder jammer omdat we steeds een wachtlijst hebben. Annuleren kan kostenloos tot een maand op voorhand, Indien korter dan een maand op voorhand rekenen wij voor de initatiecursus 25 euro kosten aan.

Initiatiecursus-01

 

 

Initiatiecursus-02

 

 

Initiatiecursus-03