Topwijnen uit de Madiran bij Mondovino

Sinds de lente-degustatie kunnen we jullie met trots enkele topwijnen uit de Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh aanbieden. De vier wijnen zijn van de hand van wijnlegende Alain Brumont.


In De Tijd stond begin 2024 een artikel waarin dit geschreven werd: "The Madiran man’ en ‘king of tannat’ zijn de bijnamen van Alain Brumont. In zijn geliefde Gascogne blies hij wijngaarden die er verwaarloosd bij lagen nieuw leven in: grond vrij van gif en chemicaliën, wijnstokken met karakter, extra zonuren en twee authentieke châteaus."


Alain Brumont heeft een groot respect voor de natuur en een voorliefde voor lokale druiven.  De tannat-druif die optimaal gedijt in het unieke Madiran-terroir, in de Sud-Ouest van Frankrijk dicht bij de Pyreneeën, geniet zijn voorkeur. Dit is zowat de krachtigste druif ter wereld. Zijn naam zegt het al. Hij is rijk aan tannine en wordt daarmee vaak als te hard beschouwd. Veel wijnkenners zijn Brumont dankbaar voor zijn toegankelijkere versie met zijdezachte tannines. Het maakt van hem een wijnmaker met naam en faam wereldwijd."

1 x wit, 3 x rood. Wijnen om echt te ontdekken bij Mondovino. Klik op de flessen voor meer info:

        

Schol,

Philippe van Mondovino