winkelmandje
Il Poggione Brunello di Montalcino
De druiven voor deze Brunello komen uit de allerbeste wijngaarden van Tenuta Il Poggione van wijnstokken die 25 - 40 jaar oud zijn. Il Poggione maakt zijn Brunello enkel in de grote wijnjaren.
Moda magnum
Robijnrode kleur met paarse tinten. Intense neus met veel rijp rood fruit. Rijk en levendig palet met veel fruit en op de achtergrond een discrete houttoets.
Lenotti Amarone
Wordt alleen in de grote wijnjaren gevinifiëerd! Amarone wordt gemaakt van gedroogde (halfzoete) druiven die natuurlijk gedroogd worden op frisse zolders vanaf de oogsttijd tot januari.
Il Poggione Rosso di Montalcino
Rosso de Montalcino werd in het verleden wel eens stiefmoederlijk het ‘kleine broertje van de Brunello genoemd’. Niks daarvan in deze versie van Il Poggione. In de neus intens fruitige aroma's met
Castello Banfi Cum Laude
Dit is één van die fameuze Super-Tuscans die de Italiaanse wijnen in de jaren '80 een nieuwe boost hebben gegeven. De vier druiven zijn apart gevinifiëerd en opgevoed op inox en eik.
Pico Maccario Tre Roveri
Een jong bedrijf met een grenzeloos perfectionisme! Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten: over alles is lang en grondig nagedacht.
Valpolicella Ripasso Capitel della Crosara
De beste cuvées Valpolicella worden in het voorjaar nogmaals vergist, nu met de pulp die is verkregen na het persen van de Amarone. Hierdoor wint de wijn enorm aan smaak en structuur.
Chianti Rufina Riserva
De druiven van deze Chianti Rufina Riserva worden steevast een tweetal weken later geoost dan de andere druiven van Basciano. Het doel is zo rijp mogelijke druiven te oogsten. De wijn krijgt mini
Pico Maccario Lavignone
Een jong bedrijf met een grenzeloos perfectionisme! Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten: over alles is lang en grondig nagedacht.
Fosso Corno Riserva
De 30 hectare wijngaard van Fosso Corno liggen op één heuvel en werden volledig gerooid om in 2003 systematisch opnieuw aangeplant te worden.
Tre Saggi
Deze Montepulciano d'Abruzzo kreeg eerst 12 maanden rijping op eiken vaten van 300 l, gevolgd door 12 maanden flessenrust. Dit zorgt voor een donkere, robijnrode kleur met een complexe neus van ar
Pico Maccario Lavignone Magnum
Een jong bedrijf met een grenzeloos perfectionisme! Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten: over alles is lang en grondig nagedacht.
Fosso Corno Mayro
Azienda Agricola Fosso Corno is een jong, maar ambitieus bedrijf. De 30 hectare wijngaard liggen op één heuvel en werden volledig gerooid om in 2003 systematisch opnieuw aangeplant te worden..
Fosso Corno Aires
Azienda Agricola Fosso Corno is een jong, maar ambitieus bedrijf. De 30 hectare wijngaard liggen op één heuvel en werden volledig gerooid om in 2003 systematisch opnieuw aangeplant te worden..
Talamonti Moda
De Talamonti Moda kreeg 6 maanden vatrijping of foudres (grote, houten vaten) waardoor je een sappige, vrij zachte wijn krijgt.
Chianti Rufina
De Chianti Rufina heeft een diep donkerrode kleur en een intens bouquet van rood fruit en viooltjes. De wijn kreeg 6 maanden houtrijping en vervolgens 6 maanden rijping op fles.
Tre Saggi magnum
Donkere, robijnrode kleur met in een complexe neus van aroma's van wilde bessen, mooi versmolten met een subtiele ondertoon van eik.
Pico Maccario Epico
Een jong bedrijf met een grenzeloos perfectionisme! Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten: over alles is lang en grondig nagedacht.
Cantine Paradiso - Sant Andrea Primitivo
De Sant Andrea Primitivo wordt verbouwd in Cerignola (Puglia). De opvoeding op inox tanks geeft een donkerrode kleur, rijpe vruchten geuren en een hint van specerijen, eigen aan de druivensoort.
Lornano Rosso Toscano
Lornano Rosso Toscano wordt gemaakt van 70% Sangiovese aangevuld met 30% Merlot. Hij krijgt een rijping van 6 maanden op tweedejaars eik om een zachte, volle wijn te krijgen.
Castello Banfi - Col di Sasso
Deze Col di Sasso is een blend van 30% Sangiovese en 70% Cabernet Sauvignon.
Paolo Manzone - Barolo Meriame
De Cru Meriame (50 jaar oude stokken) is gelegen in een klein amfitheather waar het gemiddeld 3 graden warmer is dan bij de buren.
Villa Barbi - Umbria Rosso
Deze rode wijn uit Umbrië rijpte 8 maanden op roestvrijstalen vaten en 3 maanden op fles. Zo behoudt hij zijn zachte maar volle fruitsmaak van de 34% Cabernet, 34% Sangiovese en 33% Merlot. Inten